Optredens van The Bridge & Faghm Collectief

Zondag

21 augustus 2022

Tijdstip

14:30 tot 17:00

Optredens van The Bridge & Faghm Collectief

The Bridge

“Niet de alledaagse coverband maar een band die originele keuzes maakt in hun repertoire”, zo wordt The Bridge beschreven door de jury van een van de poprondes waar we in de prijzen vielen.

The Bridge is een 7-koppige band uit Deventer en omstreken die haar wortels heeft in de wijk de Hoven (in de volksmond ‘de Worp’). Het begon met een spontaan idee: met een aantal muzikanten onder de naam Worportunities het nieuwjaarsfeest van december 2010 op de Worp luister bijzetten. Uit deze gelegenheidsformatie ontstond uiteindelijk in 2012, na enkele personeelswisselingen, een gelouterde en enthousiaste groep muzikanten. De naam werd veranderd in The Bridge, geïnspireerd op de Wilhelminabrug over de IJssel in Deventer. Sinds 2012 heeft slechts één keer een wisseling plaatsgevonden, wat aangeeft dat de band een stevige basis heeft door vriendschap en een gezamenlijke liefde voor muziek.

The Bridge is een spannende coverband die zompig kan rocken als The Black Keys, Muse en Queens of the Stoneage, maar die ook gevoelige nummers van Stevie Ann en Skunk Anansie op het repertoire heeft.  Het continue veranderende repertoire spant zich uit over de hele rock- en popgeschiedenis: van Elvis en Dusty Springfield, via Tina Turner, Iggy Pop en de B52’s naar Snow Patrol, U2, Anouk en Nothing but Thieves. The Bridge onderscheidt zich door het gebruik van veel verschillende instrumenten (o.a. mondharmonica, fluit en saxofoon) en meerstemmige zang.

Faghm Collectief

FAGHM bestaat al sinds 1966 en was één van de bekende bands uit Hengelo eind jaren 60. Ze speelden in het hele land voornamelijk Rhythm & Blues en Blues Rock muziek. De band is gestopt eind 1971. In 2019 is de band weer bij elkaar gekomen speciaal voor Hengelo 60’s Revival in een nieuwe samenstelling. Alleen de zanger/frontman Hendrik -vroeger Gertie- Morsman zit in de nieuwe FAGHM Collective band. Ze spelen voornamelijk muziek uit de jaren 60 en 70.

Georg Kwiotek  - gitaar

Peter van Keulen -keyboard

Bert Kuipers - basgitaar

Tonny Kamperman - slagwerk

Hendrik Morsman - leadzanger 

Alle bandleden hebben veel muzikale ervaring en hebben in de loop der jaren

in verschillende bands gespeeld . Het repertoire dat we spelen ; 

Vanilla Fudge , Santana , Gino Vannelli , 

Joe Cocker  , Eric Burdon ,etc .