The Retro's & Sixpack

Status weerbericht:
Wanneer?21 juli
Tijdstip

14:30 - 17:00

The Retro's

De jaren 60 en 70, een tijd waarin geweldige muziek is gemaakt, de tijd van de brommers, nozems, hippies, Woodstock en The Dark Side of the Moon.  

Iedereen kent wel wat nummers uit de jaren zestig. Of ze deze tijd nu bewust of onbewust hebben meegemaakt, Veel van de muziek uit de jaren 60 zijn erg belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de muziek. Er ontstonden nieuwe genres en stijlen. De jaren zestig heeft bands als The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Doors Cliff Richard, The Searchers, Elvis Presley en nog vele anderen voortgebracht. Maar in welk jaar scoorden ze ook alweer hun grootste hit? En op welk nummer in de hitlijsten stond deze?     

Sixtiesband The Retro’s zijn Twentse muzikanten die de zestiger jaren bewust hebben mee gemaakt en vroeger in verschillende bandjes hebben gespeeld. 

Twee jaar geleden kwamen de mannen elkaar weer tegen en hebben de instrumenten weer uit de kast gehaald en zijn weer begonnen met het maken van muziek.  

Verbonden door hun liefde voor muziek brengt de band een ode aan hun grote muzikale helden als The Beatles,The Rolling Stones,Roy Orbinson,Chuck Berry,Elvis Presley,Cliff Richard,The Searchers, en nog vele anderen. Met Zang, een Origineel jaren 60' Orgel geluid,Basgitaar,Slaggitaar,Sologitaar en Drums brengen de bandleden samen de muziek weer tot leven. Hun repertoire is uitgebreid en verrassend. Steeds weer vullen ze dit repertoire aan met nummers uit de 60-er jaren. 

De bezetting van de band is als volgt,                                                                                                     Leadzang-Reini van der Woude                                                                                                             Solo/gitaar-Andy Engbersen                                                                                                           Solo/Slaggitaar-Paul van Vilsteren                                                                                                              Drums-Bennie vd Kolk                                                                                                                     Slaggitaar-Carlo Burke                                                                                                                     Basgitaar-Gerard Mebius                                                                                                                                    

Keybord-Bennie Wallink                                                                                                                                                            

Sixpack

Sixpack met als basis Grafschaft Bentheim werd opgericht in 2017 . Wij hebben ons gefocust op muziekstijlen uit de jaren zestig en zeventig en ons repertoire is gebaseerd op Rock en Blues .

De bandleden:

Henny Schiphauwer ;Zanger - ex The Indeeds

Peter van Keulen ;Toetsenist -ex Honest Men, nu ook actief in The OldStarsBand en FAGHM

Siem Duivelaar ;Gitarist-Zanger - ex Honest Men en The Rabbits

Reiner Sandow ;Bassist - ex Blues Connection Nordhorn

Jan van der Waarde ; Gitarist - ex Freddy Scott and the Condors Rotterdam

Henk Eijsenga ;Drummer - ook actief bij DIC in Arnhem 

Sponsoren & donateurs. Bedankt!

Dankzij de sponsoring wordt het voor ons mogelijk gemaakt om Cultuurpodium Houtmaat te blijven organiseren. Wil jij als bedrijf of particulier ook een bijdrage leveren als sponsor.
Klik dan op onderstaande knop!

Gemeente Hengelo
Prins Bernard Cultuurfonds
Vrienden van Cultuurpodium
Hengelo Promotie
Decilux
Houtmaat
Perplex
Het weusthag
TriMotion
Sioch
Lions
Sa-int
Jeroen Bosma werkadvies

© Cultuurpodium Houtmaat 2024 - Website ontwikkeld door TriMotion