Doe De Dijk Maar & The Full Circle

Status weerbericht:
Wanneer?30 juni
Tijdstip

14:30 - 17:00

Doe De Dijk Maar

DoeDeDijkMaar is een coverband die met name de nummers uit de jaren 80 en 90 van De Dijk en Doe Maar speelt. De nummers worden ten gehore gebracht door deze 6 koppige formatie uit Ommen en omstreken. Sinds 2023 spelen we in de huidige bezetting. 

The Full Circle

The Full Circle is een band die Westcoast muziek speelt. 

De bezetting: 

Ton Weideman Zang en akoestische gitaar 

Hans van Braak Zang, akoestische gitaar, piano en mondharmonica 

Ferry Reindorp Zang  

Hermen Dijkstra. Zang en Bas.  

Maarten Wolsing Zang, akoestische gitaar en elektrische gitaar 

Ron Bijland Drums 

Bas Straalman Elektrische gitaar, slide gitaar en akoestische gitaar 

 

Westcoast muziek 

California 1965 - 1979. Jonge muzikanten spelen samen in de open sfeer waar alles kan en alles mag. Vrije liefde, open relaties, drugs en heel veel creativiteit. Met de roots in de country en invloeden uit de Rhythm and Blues, gospel en rock and roll wordt een nieuwe muziekstijl gecreëerd die uitmondt in bands als The Flying Burrito Brothers, Crosby Stills Nash and Young en The Eagles. De muziek kenmerkt zich door uitgebalanceerde composities met goed doordachte arrangementen en meerstemmige zang. De Westcoast Muziek wordt later gevolgd door de stroming die ook wel Yacht-music wordt genoemd. 

 

Een groot deel van de band The Full Circle heeft deze tijd bewust meegemaakt en is al hun hele leven bezig met het uitvoeren van de vaak complexe harmonieën. Aangevuld met generaties die hun (klein-) kinderen hadden kunnen zijn toert de uit Oost Nederland afkomstige band regelmatig langs theaters en festivals.  

 

De zich nog steeds heel jong voelende mannen hebben aan enthousiasme op het podium nog niks verloren en dat slaat steevast over op het publiek die de nummers op de dansvloer of in de zaal vaak woordelijk meezingt. 

 

The Full Circle is genoemd naar het nummer The Full Circle van The Byrds en zo is die cirkel ook weer rond. De band neemt het publiek mee naar iconische nummers als Always cut my hair van CSNY en Tequilla Sunrise van The Eagles.  

 

Doe een bloem in je haar, trek je gebatikte shirt aan en kom genieten van de beste Westcoast Muziek. 

Sponsoren & donateurs. Bedankt!

Dankzij de sponsoring wordt het voor ons mogelijk gemaakt om Cultuurpodium Houtmaat te blijven organiseren. Wil jij als bedrijf of particulier ook een bijdrage leveren als sponsor.
Klik dan op onderstaande knop!

Gemeente Hengelo
Prins Bernard Cultuurfonds
Vrienden van Cultuurpodium
Hengelo Promotie
Decilux
Houtmaat
Perplex
Het weusthag
TriMotion
Sioch
Lions
Sa-int
Jeroen Bosma werkadvies

© Cultuurpodium Houtmaat 2024 - Website ontwikkeld door TriMotion