The Days After & Bee a singer

Status weerbericht:
Wanneer?1 september
Tijdstip

14:30 tot 17:00

The Days After

Het idee voor een band als The Days After is een aantal jaren geleden ontstaan. 

Het uitgangspunt is gezellige, goede muziek uit de 60, 70 en 80-er jaren. Uiteraard wordt geen uitzondering gemaakt voor muziek uit andere periodes, maar dan staat goed en dansbaar toch wel voorop. Acht enthousiaste mannen en vrouwen met meerstemmige samenzang. 

“De Band”, maar ook veel andere 60-er jaren bands zoals de Kinks, Rolling Stones, Joe Cocker vormen de inspiratie maar ook Robbie Williams, Mink de Ville, Eric Clapton en The Eagles worden gewaardeerd in het repertoire. 

De natuurlijke habitat voor The Days After is toch vaak (openlucht) festivals, cafés, verenigingsfeesten en de onverwachte locaties. (Kom maar op: wij vinden eigenlijk alles wel leuk). 

De band heeft een prettig gevoel voor humor en voor de toeschouwer is het vaak een avondje uit, met muziek die wellicht nog steeds romantische herinneringen oproept.   Dansbaar is het altijd, met "Rock and roll" en diverse "up tempo's"; kortom een feestje zoals toen! Een avondje even weg, lekker swingen op de jou bekende muziek. 

Zoals vaak het geval, heeft een groot deel van de bezetting lange tijd bij andere bands gespeeld. Een gecombineerde ervaring van meer dan 100 jaar legt een hechte basis voor een band als The Days After. De Tukkers zijn toch wel overgewaardeerd. Voor diegenen die zijn opgegroeid in het Twentse zullen daarom sommige bandleden niet onbekend voorkomen. Ze speelden door de jaren in bekende lokale bands. 

Meer weten? Kijk eens op www.thedaysafter.nl

Bee a singer

Negen door de wol geverfde muzikanten op een podium vol zangtalent uit deze regio. Dat is Bee A Singer. Ieder jaar wisselt de samenstelling van de vocalisten, maar telkens is het optreden in De Bijenkorf te Borne even gloedvol als verwonderend. 

Jaarlijks worden er 8 zangers geselecteerd die de kans krijgen om met een liveband hun vocale talent te laten zien. Voor sommigen is dat de 1e keer, anderen hebben meer podiumervaring op zak. Het doel van dit muzikale en educatieve project is niet alleen het optreden in april, in het theater van het Kulturhus Borne, maar ook de weg er naartoe. Naast de ervaren bandleden worden de zangers bijgestaan door coaches. Samen met hen worden de gekozen liedjes voorbereid en is er volop aandacht voor de presentatie. Het repertoire van Bee A Singer is breed: van gevoelige luisterliedjes tot pop en rock. 

Naast de jaarlijkse uitvoering in Borne, treedt Bee A Singer op voor bijzondere gelegenheden, zoals vorig jaar voor de vrienden uit Oekraïne en dit jaar dus op de Houtmaat. 

Bee a Singer is een project van het Kulturhus Borne. 

Sponsoren & donateurs. Bedankt!

Dankzij de sponsoring wordt het voor ons mogelijk gemaakt om Cultuurpodium Houtmaat te blijven organiseren. Wil jij als bedrijf of particulier ook een bijdrage leveren als sponsor.
Klik dan op onderstaande knop!

Gemeente Hengelo
Prins Bernard Cultuurfonds
Vrienden van Cultuurpodium
Hengelo Promotie
Decilux
Houtmaat
Perplex
Het weusthag
TriMotion
Sioch
Lions
Sa-int
Jeroen Bosma werkadvies

© Cultuurpodium Houtmaat 2024 - Website ontwikkeld door TriMotion